Ingredienser
Kage:
260 gram hvedemel
410 gram sukker
2 tsk natron
1 tsk salt
85 gram kakao
2 store æg
1 3/4 dl mælk
1 3/4 dl kogende vand
2 1/2 dl vegetabilsk olie
1 dl Bailey’s
Bailey’s creme:
2 1/2 dl sødet kondenseret mælk (ca. én dåse)
1 dl Bailey’s
125 hakket chokolade
Flødekumstopping:
1/2 liter piskefløde
85 gram flormelis
30 gram kakao
2 spsk Bailey’s
Pynt:
Mini chocolate chips
Fremgangsmåde
Kage:
1. bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
2. tilsæt æg, mælk, olie og Bailey’s og pisk det godt.
3. tilsæt langsomt det kogende vand under piskning.
4. hæld blandingen i en smurt bradepande (ca. 22×32 cm) og bag kagen ca. 40 min. ved 150 grader varmluft.
5. når kagen kommer ud prikkes der huller over det meste af kagen. Hullerne skal være lidt mindre end lillefingerstørrelse.
Bailey’s creme:
6. kondenseret mælk og Bailey’s blandes i en skål og puttes i mikroovnen til det koger. Det tager et par minutter, men hold øje med det.
7. når blandingen koger hældes det over den hakkede chokolade og det røres sammen til en ensartet masse og til chokoladen er smeltet.
8. blandingen hældes over kagen mens den stadig er varm, så alle hullerne fyldes og den danner et tyndt lag over kagen.
9. nu stilles kagen på køl.
Flødeskumstopping:
10. piskefløde, flormelis, kakao og Bailey’s blandes i en stor skål og piskes til det får en fast smørbar konsistens.
11. flødeskumstoppingen fordeles over kager i et jævnt lag.
12. pynt evt. med hakket chokolade eller chocolate chips.
Link til opskrift