Ingredienser
50 g gær
2 dl mælk
2 dl vand
3 spsk olie
4 mellemstore bagekartofler ELLER 3 store revne gulerødder
1 æg
50 g solsikkekerner
1 tsk salt
1 spsk sukker
2,5 dl grahamsmel
Ca. 10-11 dl Hvedemel
Fremgangsmåde
Bland kold mælk med varmt vand for at få en lun temperatur. Opløs gæren heri.
Kom olie, sukker, salt, revne gulerødder (hvis du bruger gulerødder) solsikkekerner og grahamsmel i skålen.
Hvid du bruger kartofler: kog kartoflerne og mos dem let med en gaffel. Tilsæt til dejen.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen. Den skal være klistret at ælte.
Form 14 boller og lad dem hæve tildækket i 30 min. Pensl med æg og drys med solsikkefrø.
Kom bollerne i en kold ovn og tænd på 200 grader. Bollerne hæver videre i ovnen. Bages ca. 20 min, passer cirka med at ovnen når at komme op på 200 grader og bollerne derefter får et par minutter.
Link til opskrift