Ingredienser
120 g sukker
140 g farin, eller muscovadosukker
140 g smør, stuetempereret
1 æg
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk salt
1/2 tsk vaniljesukker
150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket
Fremgangsmåde
Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse. Det tager ca. 5 minutter.
Tilsæt æg og pisk igen.
Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
Ven chokolade i dejen og bland det godt i.
Kom dejen på køl min. 1 time – gerne til dagen efter.
Del dejen i 40 g stykker og rul dem til kugler.
Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir – det skal være god afstand mellem dem.
På en almindelige bageplade kan der være 8 stk.
Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i 14 minutter.
Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
Afkøl 15 minutter.
Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.
Opbevar i lufttæt boks
Link til opskrift