Ingredienser
50 g smør
1 dl mælk
15 g gær
25 g sukker
50 g fintsigtet speltmel (kan udskiftes med hvedemel)
175 g hvedemel
2 g salt
1 æg til at pensle med
Remonce:
75 g blødt smør
20 g marcipan
1 tsk. hvedemel (hjælper til at fyldet ikke løber ud af giflerne)
1 spsk. kanel
2 spsk. sukker
1 spsk. brun farin
Fremgangsmåde
Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme.
Kom smørret i en skål og bland det sammen med mælken.
Smuldre gæren i og rør til den er opløst.
Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig.
Dæk dejen til og lad den hæve 60 minutter ved stuetemperatur.
I mens laves remoncen.
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen til det netop lige er samlet – pisk eller rør endelig ikke for meget, da remoncen så nemmere løber ud af giflerne.
Efter hævning rulles dejen ud til en rektangel på ca. 15 x 70 cm.
Smør med remonce, men lad ca. 1 cm på den ene langside ned mod dig selv være uden remonce.
Del dejen i to på langs.
Lav mærker langs dejen uden remonce med en gaffel og pensel dejen med vand.
Rul giflerne sammen. Halvdelen længst fra dig uden den våde kant foldes på midten. Herefter rulles denne del sammen med den anden, og den sidste del dej lukker henover dejen. Luk med den fugtige dejkant, så remoncen er lukket inde.
Skær giflerne ud i stykker på 3 cm. Giv dem et lille tryk, så den får en let, flad form. Kom giflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Pensl med et sammenpisket æg over det hele. Bag giflerne i ca. 10-12 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.
Link til opskrift