Ingredienser
5 dl vand
10 g gær
3 dl grahamsmel
4 dl hvedemel, evt. 1 dl mere
2 dl havregryn, finvalset, *
1 tsk salt
1 spsk rapsolie
Fremgangsmåde
Om aftenen:
Rør vand og gær sammen i en stor skål.
Tilsæt grahamsmel og havregryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt 4 dl hvedemel, olie og salt.
Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.
Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet.
Om morgenen:
Tænd ovnen for max varme varmluft. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.
Når ovnen er varm, sættes bollerne i ovnen og straks skrues temperaturen ned til 225 grader varmluft.
15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller.
TIP
*Havregryn kan også erstattes af ruggryn, nødder, korn og/eller frø. Derudover kan man eksperimentere med at bytte om på målene af grahamsmel og hvedemel – det giver en anden krumme og begge dele bliver dejligt!
Link til opskrift