Koldhævede havregrynsboller

Ingredienser

5 dl vand
10 g gær
3 dl grahamsmel
4 dl hvedemel, evt. 1 dl mere
2 dl havregryn, finvalset, *
1 tsk salt
1 spsk rapsolie

Fremgangsmåde

Om aftenen:
Rør vand og gær sammen i en stor skål.

Tilsæt grahamsmel og havregryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt 4 dl hvedemel, olie og salt.

Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.

Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet.

Om morgenen:
Tænd ovnen for max varme varmluft. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.

Når ovnen er varm, sættes bollerne i ovnen og straks skrues temperaturen ned til 225 grader varmluft.
15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller.

TIP
*Havregryn kan også erstattes af ruggryn, nødder, korn og/eller frø. Derudover kan man eksperimentere med at bytte om på målene af grahamsmel og hvedemel – det giver en anden krumme og begge dele bliver dejligt!

Link til opskrift

https://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-boller
Scroll to Top