Ingredienser
WIENDERDEJ
2 dl koldt vand
50 g koldt sukker
2 stk. æg
35 g gær
550 g mel
15 g salt
50 g fedtstof
500 g smør
BORGMESTERMASSE
50 g marcipan
50 g smør
50 g sukker
VANILJECREME
0,5 stang vanilje
70 g sukker
40 g majsstivelse
120 g æggeblomme
5 dl sødmælk
0,5 stk. appelsin
50 g god chokolade
KORTFIGURER
30 g marcipan
1 smule glukose og flormelis
FLØDESKUM
5 dl fløde
Fremgangsmåde
Wienerdej
Alt skal være iskoldt! Sæt på køl, inden du går i gang.
Bland vand, sukker, gær og æg sammen.
Kom melet ovenpå og der ovenpå kom fedtstof (50 g.) som du smuldre og salt (Vigtigt salt og fedtstof ikke kommer ned i gæren direkte, da salt nedbryder gær, og fedtstof indkapsler det, og det vil derfor ikke få den optimale virkning).
Ælt til den kun lige hænger sammen.
Vej din dej. Halvdelen af det din dej vejer, er det antal gram smør du skal bruge, cirka 500 g. smør.
Bank din smør i 15 gange 15 cm og kom den ovenpå din dej og fold dejen omkring smøren.
Rul din dej ud til 30-60 cm og fold begge sider ind. Husk at børste overskydende mel af.
Dette gør du to gange mere og så sætter du den på køl.
Borgmestermasse
Bland det hele sammen, og så får du en borgmestermasse.
Vaniljecreme
Bland sukker, vanilje, majsstivelse, æggeblommer og 1 dl. af mælken sammen.
Varm den resterende mælk op.
Hæl blandingen i mælke og pisk til creme bliver tyk.
Kom på køl.
Når den er gennemkold tilsættes frisk appelsinstykker og chokolade.
Kortfigurer
Bland sammen og del i to.
Tilsæt henholdsvis sort og rød farve.
Lav 3 ruder, 3 hjerter, 3 klør og 3 spar figurer.
Flødeskum
Pisk fløden stiv.
Bagning af fastelavnsbollerne
Mål dejen op så de er 5 gange 5 cm. Kom lidt borgmestermasse på midten og fold hver fastelavnsbolle sammen – husk at lade sammenføjningen vende ned mod bagepladen.
Kom bollerne i ovnen og bag dem ved 190 grader i cirka 20 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.
Opbygning
Halver fastelavnsbollerne, når de er kølet af.
Kom flødeskummen op i et sprøjtepose og sprøjt rundt kanten på bollen. Kom vaniljecremen i midten sammen med appelsinsyltetøjet og læg låget på. Sprøjt en lille fin roset og kom en af dine marcipanfigurer på.
Link til opskrift