Ingredienser
1 vaniljestang
200 gr sukker
250 gr god mørk chokolade (gerne 64%)
200 gr smør
210 gr pastauriserede æggehvider
140 gr pastautiserede æggeblommer
2 spsk. hvedemel
Lidt smagsneutral olie til formen
Lidt kakaopulver til drys
Lidt hasselnødder til den bagte del (ca. 75 gr)
Appelsinskal og appelsinpasta (mængde efter smag)
Fremgangsmåde
Start med at pensle en springform med lidt smagsneutral olie. Herefter skal formen fores med bagepapir. Klip en cirkel til bunden og én lang strimmel til siden – på denne måde undgår man folder.
Hak chokoladen og smelt den i en lille gryde sammen med smørret ved meget lav varme (gerne i vandbad). Tag det af varmen så snart det er smeltet.
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. for at skille kornene ad, kan du mase dem sammen med en smule af sukkeret.
Sukker, vanilje og alle æggene (både blommer og hvider) piskes i en skål til en tyk æggesnaps.
Chokoladesmørret vendes forsigtigt sammen med den tykke æggesnaps i skålen.
Nu skal du dele dejen i to.
I den ene del af dejen sigtes hvedemelet i og vendes forsigtigt med. Fyld denne dej ned i den forede springform. Bunden bages ved 165 grader i ca. 30-35 minutter.
Lad bunden blive i formen og afkøl den kort i fryseren. Herefter fyldes den anden halvdel af dejen ovenpå den afkølede bund. Dæk din gateau marcel til og stil den i køleskabet til næste dag.
Servér kagen kold og evt. med bærcoulis eller lign. til.