Lette og luftige pølsehorn

Ingredienser

20 stk

2.5 dl lillefingervarmt vand

25 gr gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 spsk olie

400 gr hvedemel

10 gode pølser, skåret i halve

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og skær den i 20 stykker. Sno hvert stykke til en tynd dejstrimmel og sno den uden om hver halve pølse. Klem godt sammen, så dejen bliver sidende på pølsen ligesom snobrød på en pind. Lad hornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg eller bare med lidt vand. Bag hornene ved 180 gr i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på ovnristen og server dem lune med sennep og ketchup.

Note. Hornene kan sagtens holde sig til dagen efter, men skal man gemme dem i længere tid eller skal de bruges til madpakker, kan de med fordel fryses.

Link til opskrift

http://www.madenimitliv.dk/2013/11/lette-og-luftige-polsehorn.html

Scroll to Top