Ingredienser
Giver ca. 35 stk.
1/4 l mælk
100 g sukker
75 g smør
25 g gær
ca. 600 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 æg
En smule salt
Evt. et par tsk appelsinpasta
Fremgangsmåde
Varm mælken op til lige under kogepunktet. Kom sukker, smør og salt i en skål og hæld den varme mælk over. Rør rundt og lad det afkøle til ca. 37 grader. Smuldr den friske gær ned i melet sammen med vaniljen og tilsæt herefter den lune væske og æggene. Ælt dejen glat og smidig. Form dernæst dejen til en kugle og drys den med mel. Læg den i en skål og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, hvilket ca. tager 1 time. Slå dejen ud, form den til en kugle og lad den hvile tildækket i yderligere 15 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik den i cirkler ca. 8 cm i diameter og stik endnu et stykke ud, i midten af cirklen. Læg dem på bagepapir og lad dem hæve tildækket i yderligere 15-30 min. og varm herefter en gryde med olie op til 180 grader. Kom 2-3 stykker ad gangen ned i olien og vend dem et par gange undervejs. Det tager ikke mere end et par minutter. De skal have ca. 30-40 sekunder på hver side.
Tag dem op af olien, læg på dem et stykke køkkenrulle og lad dem køle. Nu til det allersjoveste, som selvfølgelig er, selve pyntningen af basserne.