Ingredienser
410 g hvedemel
150 g koldt smør i tern
1,5 tsk. salt
4 spsk. sukker
1 tsk. natron
1,75 dl kærnemælk
200 g mørk chokolade
4 tsk appelsinpasta
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220˚ almindelig varme.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt smørret.
Gnid smørret ind i melet til har en rasp-lignende tekstur, der må gerne være lidt klumper af smør imellem, det giver en lækker flaget tekstur i den færdige scone.
Vend chokoladen i.
Lav et hul i midten af melblandingen og tilsæt kærnemælk og appelsinpasta.
Arbejd hurtigt dejen let sammen uden at ælte, den skal nærmere samles.
Dejen skal ikke være ensartet, jo mindre du ælter, jo lettere og porøse bliver dine scones, hvorimod det modsatte er tilfældet, hvis du ælter dejen for meget.
Tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
Tryk sconesne ud med et glas eller lignende ca. 6 cm i bredden og pensl dem med mælk.
Bag dem 12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
Lad sconesne køle lidt af inden de spises.
Scones er bedst samme dag.