Ingredienser
100 g nougat
1 spsk appelsinpasta
300 g. marcipan
300 g. mørk chokolade
3 dl. vand
4,5 dl. sukker
300 g. flormelis
Fremgangsmåde
- Rør marcipanen sammen med appelsinpastaen
- Rul 30 marcipankugler á 10 g.
- Smelt chokoladen i mikroovnen. Lad det ikke blive for varmt, da det ellers vil dryppe en del.
- Stik nu en tandstik i hver marcipan kugle, og tril dem i chokoladen. Prik tandstikken i en papkasse, en si eller andet, for at kuglerne kan størkne pænt.
- Gentag ved de resterende kugler.
- Sæt kuglerne på køl, så chokoladen kan størkne.
- Kom vand og sukker i en gryde. Kog det op og skru herefter ned for varmen. Lad det simre ca. 10-15 minutter til du får en tykkere sirup. Tag gryden af varmen og lad det køle af.
- Tag dine kugler ud fra køleskabet.
- Kom flormelis op i en skål.
- Vend hurtigt kuglerne i sukkersiruppen (skal gå hurtigt, så chokoladen ikke smelter). Tag dem op og rul dem herefter i flormelis. Bliv ved med at rulle rundt til, at kuglen er ‘tør’. Lad sukkersiruppen hærde helt (herefter kan du evt. lige rulle dem i flormelis igen for at gøre dem helt hvide udvendigt).
- Sådan fortsætter du med alle kuglerne.
- Stil dem på køl. Kan holde sig gode i op til 3-5 dage.
Link til opskrift