Snebolde med orangemarcipan og nougat

Ingredienser

100 g nougat

1 spsk appelsinpasta

300 g. marcipan

300 g. mørk chokolade

3 dl. vand

4,5 dl. sukker

300 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Rør marcipanen sammen med appelsinpastaen
  2. Rul 30 marcipankugler á 10 g.
  3. Smelt chokoladen i mikroovnen. Lad det ikke blive for varmt, da det ellers vil dryppe en del.
  4. Stik nu en tandstik i hver marcipan kugle, og tril dem i chokoladen. Prik tandstikken i en papkasse, en si eller andet, for at kuglerne kan størkne pænt.
  5. Gentag ved de resterende kugler.
  6. Sæt kuglerne på køl, så chokoladen kan størkne.
  7. Kom vand og sukker i en gryde. Kog det op og skru herefter ned for varmen. Lad det simre ca. 10-15 minutter til du får en tykkere sirup. Tag gryden af varmen og lad det køle af.
  8. Tag dine kugler ud fra køleskabet.
  9. Kom flormelis op i en skål.
  10. Vend hurtigt kuglerne i sukkersiruppen (skal gå hurtigt, så chokoladen ikke smelter). Tag dem op og rul dem herefter i flormelis. Bliv ved med at rulle rundt til, at kuglen er ‘tør’. Lad sukkersiruppen hærde helt (herefter kan du evt. lige rulle dem i flormelis igen for at gøre dem helt hvide udvendigt).
  11. Sådan fortsætter du med alle kuglerne.
  12. Stil dem på køl. Kan holde sig gode i op til 3-5 dage.

Link til opskrift

Scroll to Top