Smørbagte chokoladespecier med saltstrejf

Ingredienser

250 gram blødgjort smør
250 gram flormelis
2 tsk. vaniljeekstrakt eller 2 tsk. vaniljesukker
1/4 tsk. salt
1 æg
350 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 gram grofthakket chokolade eller lidt mindre, du bestemmer

Fremgangsmåde

Rør det bløde smør med flormelis og vanilje. Brug gerne røremaskine eller elpisker.
Tilsæt æg og pisk godt.
Bland bagepulver og salt i melet og tilsæt. Rør godt.
Tilsæt chokolade og rør.
Dejen bliver hård og fast, men kan fint trilles til stænger.
Rul 4 dejstænger ud og læg 2 af dem til afkøling i køleskabet en times tid (eller en halv time i fryseren). Gem evt. de resterende 2 stænger i fryseren til en anden gang hvor du gerne vil kunne servere friskbagte småkager til kaffen.
Når dejstængerne er afkølet, skærer du specierne tyndt ud med en skarp kniv og lægger dem på en bageplade. Der behøver ikke være vildt meget plads imellem, da kagerne ikke flyder særligt meget ud.
Bag specierne 5-7 minutter v. 175 grader varmluft og lad dem afkøle på en bagerist.
Put kagerne i en kagedåse med tætsluttende låg og opbevar dem et sikkert sted.

Link til opskrift

Kategori

Scroll to Top