Ingredienser
3,5 dl. vand
15 g. gær
1,5 tsk. salt
450 g. hvedemel
Fremgangsmåde
Dagen inden
Den her opskrift er nemmest, hvis du har en røremaskine.
Gæren røres ud i det kolde vand. Herefter tilsættes hvedemel og salt. Rør det hele let sammen med en ske og lad det herefter stå og trække i 10 minutter.
Herefter æltes dejen først med den “flade krog”. Ælt dejen på medium til fuld hastighed i 3-4 minutter.
Herefter skifter du til dejkrogen, hvorefter dejen ælter på medium til fuld hastighed, indtil dejen begynder at kravle op af dejkrogen og ikke klistrer fast til siderne.
Smør en skål med lidt olie, hvorefter dejen hældes over i skålen.
Dæk skålen til med husholdningsfilm.
Sæt dejen på køl minimum 8 timer og max 16 timer.
Dagen efter
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
Drys bordet med rigeligt mel, hvorefter dejen hældes ud på bordet.
Dejen virker mere flydende end en almindelig bolledej, men bare rolig, det skal den være. Dejen drysses igen med rigeligt mel oven på og skæres herefter ud i passende stykker og lægges på et stykke bagepapir. Et godt tip er at bruge en “dejskærer”, da det er meget nemmere end at bruge en kniv, men du kan sagtens blot bruge en kniv. Bare brug rigeligt mel (bare rolig, de bliver ikke tørre).
Når ovnen er klar, så tages den varme bageplade ud af ovnen og bollerne på bagepapiret rykkes forsigtigt hen på pladen.
Bag bollerne i cirka 10-12 min ved 220 grader varmluft, indtil de er gyldne på toppen.
Tag dem ud af ovnen.
Tag bollerne og læg dem på en bagerist, så undgår du, at de danner fugt under og du får herved sprøde boller.
Lad bollerne afkøle på bageristen.
Link til opskrift