Ingredienser
Dej:
1,5 dl mælk
25 gram gær
3 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
½ dl olie
425 gram hvedemel ca.
Kanelremonce:
100 gram blødt smør
1,5 dl. brun farin
1,5 spsk kanel
1 tsk vaniljesukker
Pensling: Sammenpisket æg
Fremgangsmåde
Lun mælken i mikrobølgeovnen og rør gæren ud heri.
Tilsæt olie, sukker, salt og æg
Rør hvedemelet i til sidst, lidt af gangen. Dejen skal kun lige kunne slippe fad og fingre og brug så lidt mel, som muligt. Gem noget til udrulningen også.
Stil dejen til hævning et lunt sted minimum 30 minutter (gerne 15 minutter i ovnen på 50 grader)
Rør remoncen sammen
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 3-4 mm tykkelse
Smør remoncen på, helt ud til kanten. Brug en paletkniv eller en dejspatel
Rul dejen forsigtigt sammen på den lange led
Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Mit var ca. 25×35 cm. Du kan også bage kanelsneglene i et rundt tærtefad
Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv. De skal være ca. 1-1½ cm tykke.
Læg sneglene ned i fadet. Jeg kunne have ca. 4 på den korte led og 5 på den lange led. Der skal være 1 cm imellem hver snegl.
Stil kanelsneglene til hævning tildækket et lunt sted, ca. 30 min. (eller speedhævning 15 min. i ovnen på 50 grader)
Pensl med æg
Varm ovnen op på 175 grader (varmluft) og bag kanelsneglene nederst i ovnen 10-12 minutter – eller til de er sprøde og gyldne. De må endelig ikke blive for mørke. Hvis de får for meget, så kan de blive tørre
Rør en god fast chokoladeglasur og læg 1 tsk på hver kanelsnegl, imens sneglen er lidt lun, så vil glasuren smelte ned på sneglen. Uhm.
Server og nyd med velbehag
Link til opskrift