Ingredienser
1. stk. wienerdej
200 g blødt smør
200 g sukker
20 g stødt kanel
100 gram ren rå marcipan
1 sammenpisket æg (til pensling)
Fremgangsmåde
Lav 1 stk wienerdej efter denne opskrift: http://temp.opskriftkassen.dk/bagvaerk/wienerdej
Remonce:
Riv marcipanen på et rivejern.
Rør smør, sukker, marcipan og kanel sammen til en remonce med en elpisker.
Dej og sammenlægning:
Før wienerdejens 3. foldning smørres al remoncen ud på dejen efter den er rullet ud.
Fold wienerdejen sidste gang og læg på køl i 1/2 time.
Rul nu dejen ud igen til en bredde på 30 cm, og skær den i strimler a’ ca. 2,5 cm bredde.
Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren.
Video af foldeteknikken: https://www.youtube.com/watch?v=CJYtyWsXU9w
Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2-3 timer)
Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 17-18 minutter. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.
Link til opskrift