Hyldeblomstsaft med mindre sukker

Ingredienser

Ca. 50 store udsprungne hyldeblomstskærme (hellere flere end færre). Husk, pluk dine skærme et sted hvor de ikke er blevet forurenet af bilos.

900g sukker, selvfølgelig gerne økologisk rørsukker.

5 citroner. Gør dig selv og dine en tjeneste – køb økologiske citroner. Så undgår du nemlig pesticiderester og sprøjtegifte. På dansk også kaldet nervegifte…

1,6l vand

3tsk citronsyre (ca. 10g)

Lidt atamon til flaskerne, med mindre du fryser det ned, så er atamon ikke nødvendigt.

Fremgangsmåde

Skyl hyldeblomstskærmene og ryst forsigtigt vandet fra. Hvis du plukker skærmene i starten af sæsonen, altså når de netop lige er sprunget ud, er der nærmest ingen små sorte dyr i dem. Så er det lige før det ikke er nødvendigt at skylle dem. Men jeg dypper dem nu lige alligevel. Om ikke andet så for at få det værste blomsterstøv/pollen af. Klip det groveste af stilkene. Lad skærmene dryppe lidt af på et rent viskestykke eller lignende.
Skær citronerne i tynde skiver.

Varm vand og sukker op, indtil sukkeret er smeltet. Lad det koge op. Sluk for blusset, men lad blot gryden blive stående.

Læg hyldeblomsterne og citronskiver skiftevis i lag ned i vandet.

Drys citronsyre i til sidst.

Lad trække 4-5 dage i køleskabet. Hvis du lader det stå længere bliver det bitter. Rør det rundt hver dag.

Si saften.

Kommes på rengjorte flasker.

Vil du undgå atamon, kan hyldeblomstsaften fryses.

Den færdige koncentrerede saft fortyndes ca. 1:3 med vand.

Link til opskrift

https://www.fuglsbjerg-soegaard.dk/hyldeblomstsaft
Scroll to Top