Ingredienser
Dej til hindbærsnitter
½ vaniljestang, polynesisk
70 g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand
Fyld
Ca. 200 g hindbærmarmelade
Pynt dine hindbærsnitter med glasur
Ca. 200 g flormelis
Lidt vand
Slik
Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.
Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time. (den kan godt stå natten over)
Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk
Lav en skabelon til din kagedame. Jeg valgte at lave den i 6 dele (+ en hat). I det tilfælde skal du huske at lave 2 hoveder, 2 kroppe, 4 arme og 4 fødder.
Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde til hinsbærsnitter må gerne virke lidt halvbagte.
Spred halvdelen af de bagte skabeloner ud på bordet. De skal bruges som bunde til dine hindbærsnitter. Kom et lag hindbærmarmelade på hver bund. Saml dine hindbærsnitter
ved at lægge den tilsvarende skabelon ovenpå.
Pynt din kagedame med glasur. Kom kun glasur på 1 kropsdel af gangen og pynt denne færdig med evt slik inden du kommer glasur på resten.
Link til opskrift
http://www.soendag.dk/opskrifter/desserter-og-kager/opskrift-paa-mette-blomster…