Ingredienser
Dej
460 g mel
50 g sukker
50 g gær
1/2 tsk salt
3,5 dl mælk, lunken
50 g smør, blødt
Fyld
250 g smør
300 g brun farin
8 spsk sirup
Fremgangsmåde
Dej:
Gæren opløses i mælken. Mel, sukker og salt blandes i, og dejen æltes sammen (evt. på maskine). Smørret skæres i mindre tern og æltes ind i dejen. Lade dejen hæve lunt og tildækket i 20 min. Lav fyldet.
Fyld:
Smelt det hele i en gryde ved middel varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
Rul dejen ud til et rektangel, og læg den i en bagepapirklædt bradepande. Brug din finger til at prikke hulninger i dejen, så fyldet kan løbe derned. Hæld fyldet på dejen, lad det hæve lunt i yderligere 20 min, og prik endnu en gang huller i dejen. Jo flere huller du laver, des mere snasket bliver det endelige resultat. Bag brunsvigeren i ca. 12-15 min ved 180 grader traditionel ovn.
Brunsvigeren er allerlækrest, når den stadig er lun og svampet. Som med de fleste andre fede gærdeje bliver den nemlig tør efter få dage.