Brunsviger kagedame

Ingredienser

Dej
460 g mel
50 g sukker
50 g gær
1/2 tsk salt
3,5 dl mælk, lunken
50 g smør, blødt

Fyld
250 g smør
300 g brun farin
8 spsk sirup

Fremgangsmåde

Dej:

Gæren opløses i mælken. Mel, sukker og salt blandes i, og dejen æltes sammen (evt. på maskine). Smørret skæres i mindre tern og æltes ind i dejen. Lade dejen hæve lunt og tildækket i 20 min. Lav fyldet.

Fyld:

Smelt det hele i en gryde ved middel varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse.

Rul dejen ud til et rektangel, og læg den i en bagepapirklædt bradepande. Brug din finger til at prikke hulninger i dejen, så fyldet kan løbe derned. Hæld fyldet på dejen, lad det hæve lunt i yderligere 20 min, og prik endnu en gang huller i dejen. Jo flere huller du laver, des mere snasket bliver det endelige resultat. Bag brunsvigeren i ca. 12-15 min ved 180 grader traditionel ovn.

Brunsvigeren er allerlækrest, når den stadig er lun og svampet. Som med de fleste andre fede gærdeje bliver den nemlig tør efter få dage.

Scroll to Top