Ingredienser
2 dl mælk
3 dl vand
35 gram gær
2 tsk salt
3 tsk sukker
3 spsk solsikkeolie
750 gram hvede
150 gram fuldkornshvedemel
150 gram rugmel
150 gram revne gulerødder
50 gram solsikkekerner
50 gram hørfrø
Fremgangsmåde
1. Bland mælk og vand og lun det så det er fingervarmt
2. Opløs gæren i væsken
3. Tilsæt revne gulerødder og olie og bland det sammen
4. I en anden skål blandes alle typerne af mel, salt, sukker og kerner
5. Melblandingen røres i væsken og æltes i minimum 5 minutter. Dejen må ikke blive tør og skal kun lige slippe kanterne på skålen
6. Sæt dejen til hævning et lunt sted med husholdningsfilm over i ca. 2 timer
7. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
8. Form dejen til boller og bag i 20 minutter