Ingredienser
Bund
175 g. havregryn
100 g. mandler
1,5 spsk. kokosolie (21 g.)
120 g. friske dadler
1 dl. mælk
5 g. salt
Topping
100 g. 70% mørk chokolade
2 spsk. kokosolie (28 g.)
Fremgangsmåde
- Hvis du har en foodprocessor eller en minihakker, så er det helt klart nemmest at lave dem i sådan en.
- Put alle ingredienserne i din foodprocessor. Blend det, indtil det hele er en ensartet masse. Hvis du ikke har en foodprocessor, så kan de også sagtens laves i hånden. Hak mandler og dadler rigtig fint. Bland alle ingredienserne sammen med hænderne og ælt det godt sammen, indtil du får en ensartet masse.
- Beklæd en form (vi brugte 22 cm x 13 cm) med bagepapir eller husholdningsfilm.
- Pres 3/4 dele af blandingen godt ned mod bunden. Den resterende 1/4 gemmer du til at drysse ovenpå.
- I en lille gryde smeltes 2 spsk. kokosolie og herefter brækkes chokolade i stykker og det hele smeltes sammen, indtil du har en homogen masse.
- Hæld chokoladeblandingen ovenpå bunden.
- Fordel resten af din 1/4 af blandingen ovenpå chokoladen.
- Sæt det hele i køleskabet i 2-3 timer.
- Skær ud i ønskede former. Vi fik 12 ud af en portion.
Link til opskrift