Joachim
4 February 2022

Ingredienser
350 g. iskoldt vand
35 g. gær
70 g. sukker
10 g. salt
3 æg
900 g. hvedemel
500 g. smør
35 g. gær
70 g. sukker
10 g. salt
3 æg
900 g. hvedemel
500 g. smør
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ingredienser i en skål og sæt dem i fryseren i minimum 1 time før du går i gang.
- Bland vand og gær sammen i en rørekedel
- Tilføj æg, alt mel, sukker og salt, og rør dejen sammen ved lav hastighed til den har samlet sig (det tager ca. 3 min.). Den må kun lige samle sig, og må ikke æltes.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til 25×25 cm, og sæt derefter dejen på køl i 15 min.
- Bank det kolde smør ud til 15×15 cm og sæt det på køl i minimum 15 min.
- Læg smørret (der trods alt ikke må være for hårdt) på midten af dejen og fold siderne af dejen ind over smørret som en konvolut. Pres dejen ud med en kagerulle, start fra midten, så smørret presset ud på hele dejen, men dejen stadig holder sammen på smørret.
- Rul dejen på den lange led til et rektangel til et rektangel med en tykkelse på 1 cm. Fra den ene korte side foldes dejen 1/3 indover resten, og fra den anden korte side foldes også 1/3 indover. Vend dejen 90 grader og rul de korte sider til dejen når en tykkelse på ca. 2 cm. Sæt dejen på køl i køleskab eller fryser i ca. 30 min.
- Gentag rulleprocessen to gange mere, så du i alt har rullet og foldet ad tre omgange. Sæt dejen tilbage på køl i 30 minutter inden du bruger den.