
600 g sukker
1-2 vanillestænger, kornene
15 blade husblas
lidt flormelis til at drysse med
KNAS
Rice krispies
SMAG
3 spsk lakridspulver (eller mere efter smag)
3 spsk frysetørret hindbærpulver (eller mere efter smag)
– Bring sukker, vand og vanille i kog. Det skal koge i ca. 20 min. til massen er 118 grader.
– Udblød husblassen i en skål med koldt vand – lad det stå imens sukkermassen koger.
– Hæld den varme masse op i en skål, og tilsæt husblassen, men vrid den godt for vand inden det tilsættes.
– Rør rundt imens husblassen tilføres, og kom kun 1 til 2 blade i ad gangen. Lad det derefter stå i 10 min og køle.
– Imens kan du dække en bradepande (OBS! 3 mindre fade/forme – 20 x 20 cm og/eller rugbrødsforme, hvis du laver 3 forskellige slags, som jeg har gjort) med flormelis – brug en si til at fordele flormelissen.
– Pisk herefter sukkermassen, enten på en køkkenmaskine eller med en elpisker. Det skal piskes rigtig længe. Massen skal blive HELT stiv og sej – pisk hellere lidt for længe, hvis du er i tvivl.
– Del massen i tre portioner og kom hindbærpulver i en af dem og lakridspulver i en anden, pisk pulveret i. Dette kan med fordel gøres inden massen er pisket helt færdig.
– Når massen er virkelig sej hælder du det i bradepanden og trækker det ud med en dejskraber. Drys herefter med flormelis.
– Lad den stå og køle et par timer. Nu kan du skære eller klippe skumfiduser, lige som du vil have dem.
– Vend dem i flormelis. Nu er de klar til at blive serveret De kan sagtens holde sig i en dåse eller lign.
TIP: De kan varieres i både smag og farve. Tilsæt eksempelvis pebermynteessens eller frugtfarve for at få skumfiduser i forskellige festlige farver.