Joachim
4 February 2022
![](/sites/default/files/2022-02/P%E2%94%9C%C2%A9lsebr%E2%94%9C%C2%A9d.jpeg)
Ingredienser
Giver ca. 20 stk.
6 dl. sødmælk
40 g. gær
1 kg. hvedemel
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
60 g. smør
Æg til pensling
6 dl. sødmælk
40 g. gær
1 kg. hvedemel
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
60 g. smør
Æg til pensling
Fremgangsmåde
Det er vigtigt at mælken er lun når gæren puttes i, da gæringsprocessen eller vil blive ødelagt. Når gæren er smuldret i mælken, tilsættes resten af ingredienserne, og dejen æltes godt igennem. Stil derefter dejen til hævning i godt 1 1/2 time, og form efterfølgende dejen til pølsebrød og stil dem på en bradepande. Når brødene er formet, skal de stå yderligere og hæve en 1/2 time.
Husk at pensel brødene med æg.
Drys dem eventuelt med sesam.
Brødene skal cirka have 15 min ved 200 grader.