Ingredienser
2 personer
Forberedelsestid: 30 min
Samlet tid: 2 timer

Ingredienser

Panna Cotta
2 dl piskefløde
1/2 vaniljestang
25 g sukker
1,5 blad husblas

Hindbærcoulis
100 g frosne hindbær
1 spsk sukker

Pynt
Lidt hakket hvid chokolade
Fremgangsmåde

1. Læg husblasen i blød i koldt vand.
2. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland kornene med sukkeret.
3. I en gryde blander du vanilje, sukker og fløde – varm det langsomt op. Det må ikke koge.
4. Når fløden er lige ved at begynde at koge tager du gryden af varmen og tilsætter husblassen. Rør godt rundt til det er helt smeltet.
5. Hæld flødemassen over i en kande eller lignende – helst med en hældetud, så er det nemmere at fordele i glassene.
6. Stil kanden i køleskabet og rør ofte i den indtil konsistensen er lidt som letpisket fløde. Det forhindrer vaniljekornene i blot at falde til bunds.
7. Hæld panna cottaen i dine portionsglas og stil dem i køleskabet indtil de er stivnede – cirka 1-2 timer.
8. Imens panna cottaen står på køl kan du lave din bærcoulis.
9. Bland frosne bær og sukker i en gryde og varm dem op indtil de begynder at koge. Tag gryden af varmen.
10.Pres bærmassen igennem en sigte (finmasket), så du får sorteret alle de små kerner fra. Stil din bærcoulis på køl indtil du skal servere din panna cotta.
11.Lige inden serveringen fordeler du bærcoulisen ovenpå panna cottaen, og drysser eventuelt med lidt hakket hvid chokolade.

Kategori