Ingredienser
Bund
300 g. digestivekiks
150 g. smør

Fyld
3 blade husblas
1 stk. pastauriseret æggeblomme
5 spsk. sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
200 g. naturel flødeost
2,5 dl. piskefløde
1 spsk. citronsaft

Hindbærgelé
4 husblas
200 g frosne hindbær
3 dl vand
100 g flormelis
Fremgangsmåde

Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør. Rør det godt sammen.
Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18).
For den med bagepapir i bunden.
Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt på køl, imens du laver ostefyldet.

Nu skal du i gang med dit ostefyld.
Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
Pisk æg med sukker og vaniljesukker.
Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det ogsågøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din kiksebund.
Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.

Gelé
Læg husblas i blød i koldt vand
Kom hindbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis.
Tilsæt derefter husblas og rør det sammen med hindbærvæsken til det er helt smeltet.
Si frugtkødet fra væden – det er væden du skal bruge.
Lad hindbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen.
Sæt derefter kagen i køleskabet indtil geléen har sat sig.

Kategori