Ingredienser
Ca. 49 stk:
½ l piskefløde 38%
250 g sukker
125 g glukose (f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i velassorterede supermarkeder)
2 tsk lakridspulver
ca. 50 g lakridspulver til at trille i (fås bl.a. i Panduro Hobby).
Fremgangsmåde

Kog alle ingredienser (undtaget lakridspulver), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 20-35 minutter ved jævn, god varme. Tag gryden af varmen, tilsæt lakridspulveret og rør godt. Hæld karamellen op i en beholder, ca. 18x 18 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen.

Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag – alternativt fem timer. Udskæres i 7×7, i alt 49 stk., og vendes i lakridspulver.