
50 G GÆR
3 DL MÆLK
3 ÆG
100 G BLØDT SMØR
100 G SUKKER
KORN AF ½ VANILJESTANG
3 SPSK. KANEL
1 SPSK. KARDEMOMME
1/2 SPSK. SALT
CA. 900G HVEDEMEL (MEGET VARIERENDE – SÅ PRØV DIG FREM)
Evt. lidt appelsinpasta
REMONCE
250 G BLØDT SMØR
100 G SUKKER
150 G BRUN FARIN
4 SPSK. KANEL
REMONCE MED MARCIPAN
250 G SMØR (IKKE DECIDERET BLØDT, MEN HELLER IKKE KØLESKABSKOLDT)
160 G SUKKER
100 G BRUN FARIN
120 G REN RÅ MARCIPAN
4 SPSK KANEL
GLASUR
300 G FLORMELIS
CA. 4 SPSK. VAND
Lun mælken og opløs gæren heri.
Tilsæt æg, sukker, smør, vanilje, kanel, kardemomme og salt og rør det hele sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes smidig og glat. Den skal være lidt klistret, da den ikke må blive for tør.
Lad dejen hæve tildækket i 20 min.
Imens laves remoncen. Bland smør,sukker, farin og kanel. Hvis der laves remonce med marcipan, rives marcipanen ned i inden den røres sammen.
Hvis du har svært ved at røre det sammen, så tag 1/3 af fyldet, kom det i en skål og i mikroovnen i 15 sekunder til det er blevet blødt.
Det lune fyld hældes tilbage i den øvrige remonce og det hele blandes sammen.
Drys lidt mel på bordet og del dejen i 2. Tag den ene halvdel og rul den ud til en rektangel på ca. 0,5 mm tykkelse.
Smør halvdelen af remoncen ud i et jævnt lag og rul derefter dejen sammen til en pølse – rul den stramt.
Skær dejen ud i stykker med en tykkelse på ca. 3 cm. Kom sneglene på en bageplade med papir og tryk dem lidt flade.
Gør det samme ved sidste del dej.
Lad dem efterhæve, tildækket, i ca. 45 min.
Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min ved 180 grader, indtil de er gyldne. Pas på med ikke at give dem for meget, de skal være let bløde når de tages ud, for ikke at blive tørre når de bliver kolde.
Når sneglene er lune, laves glasuren. Kom flormelis og vand i en gryde og varm det op ved jævn varme. Det skal ikke koge. Ved at varme glasuren, størkner den hurtigere.
Dekorer sneglene med glasuren.