
450 g sukker
115 g smør
1½ dl letmælk
1 stor spsk vaniljesukker
Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring dem i kog. Kog karamellen til den er blevet mørkere i farven (118 grader), det tager 15-20 minutter. Lav nu karamelprøven: Kom en teske karamel i en kop med koldt vand og saml det med fingrene. Hvis det bliver til en fast kugle er karamellen færdig. Hvis ikke, skal karamellen koge lidt længere. Det er ret forskelligt, hvor lang tid det tager, det afhænger både af den gryde, du bruger og af dit blus. Vær tålmodig og tag ikke karamellen af komfuret, før du vitterligt kan lave en kugle af den.
Hæld nu karamellen op i en skål og pisk den i en røremaskine i ca. 10 minutter. Du kan også piske med en elpisker, men vær tålmodig, ti minutter føles ret længe, når man står med en el-pisker i hånden.
Hæld karamellen i en lille bradepande eller en brødform beklædt med bagepapir. Den skal gå en centimeter eller to op ad kanten. Stil bradepanden et køligt sted til næste dag, hvor fudgen skæres ud i firkanter.