Ingredienser
200 g sukker
50 g smør
1,25 dl piskefløde
Havsalt efter smag
Fremgangsmåde

1. Varm sukkeret i en gryde. Lad det smelte uden at du rører i det. Så undgår du klumper. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne gryden fra varmen.
2. Tilsæt så med det samme smørret i mindre dele og under løbende omrøring.
3. Returner gryden til varmen og tilsæt straks fløden, mens du stadig rører i karamelmassen. Massen vil koge op når fløden tilsættes.
4. Når saucen er blevet glat og tyk (105 grader) fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem – pas på du ikke brænder dig!).
5. Hvis karamellen er for tynd kan du koge den lidt mere, er den blevet for tyk tilsættes lidt mere fløde.

6. Hvis karamellen bliver for tyk, kan der tilsættes et par spiseskeer kondenseret mælk under opvarmning.