Ingredienser
Mørdej:
150 gram stuetempereret smør
115 gram sukker
2 store æg
220 gram hvedemel
1 tsk salt

Karamel:
1,2 dl piskefløde
225 gram sukker
Et nip havsalt

Chokoladeganache:
350 gram mørk chokolade
Et nip havsalt
5 dl fløde
Fremgangsmåde

Mørdej:
1. Brug spaden i røremaskinen.
2. Pisk smør og fløde luftigt.
3. Pisk æggene i ét ad gangen. Kun så meget så det lige er rørt sammen.
4. Tilsæt mel og salt og rør ved lav hastighed til dejen samler sig. Rør endelig ikke for meget!
5. Læg dejen på køl i mindst 1 time, gerne natten over.
6. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
7. Rul dejen ud til den er lidt over 1/2 cm tyk og læg den i et ca. 23 cm i diameter tærtefad. Prik huller med en gaffel.
8. Bag dejen blindt i 3o minutter.
9. Fjern kikærterne (eller hvad du bruger til blindbagning) og bag i yderligere 10 minutter.
10. Lad dejen køle helt ned.

Karamel:
1. Varm fløden op til kogepunktet og tag derefter gryden af blusset.
2. I en tykbundet gryde, bland sukker med 5 spsk. vand.
3. Bring sukker og vand til kogning og kog ved høj varme i ca. 4 minutter eller til det når en temperatur på 190 grader.
4. Fjern gryden fra blusset og pisk den varme fløde i.
5. Tilsæt salt til blandingen.
6. Lad karamellen køle en smule af og fordel den ud over tærtebunden til den er jævnt dækket.
7. Lad karamellen i tærten køle helt af.

Chokoladeganache:
1. Hak chokoladen semi-fint og hæld den sammen med saltet i en varmesikker skål.
2. Bring fløden til kogepunktet i en tykbundet gryde.
3. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den hvile i 2-3 minutter.
4. Rør ganachen til chokoladen er helt smeltet.
5. Hæld ganachen over karamellen i tærten.
6. Lad ganachen køle ned.
7. Drys med en smule havsalt på toppen.

Kategori