Ingredienser
Giver 6 stk. trifli

Pynt:
200 gram friske jordbær
Friske mynteblade

Vaniljeskum:
5 dl piskefløde
2 dl vaniljeskyr
150 gram mørk chokolade

Jordbærgelé:
2 ark husblas
175 gram jordbær, frosne
1 dl vand
0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
100 gram sukker
Fremgangsmåde

Vaniljeskum
1. Pisk fløden til flødeskum, ikke for fast
2. Bland flødeskummen med vaniljeskyren
3. Hak chokoladen semi-groft og bland det i vaniljeskummet
4. Hæld skummet i en sprøjtepose med tyl og fyld et lag i de glas desserten skal serveres i. Laget skal være ca. 1-2 cm tykt
5. stil glassene på køl.

Jordbærgelé
6. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 20 minutter.
7. Kom jordbær, vand, citronsaft og fintrevet citronskal i en gryde og kog op. Skrue ned for varmen og lad det trække ved lav varme i 10 minutter.
8. Sigt saften fra og kom tilbage i gryden, sammen med sukker.
9. Varm saften op til lige inden kogepunktet.
10. Vrid vandet fra husblas og kom husblas i gryden, rør godt rundt og tag gryden af varmen.
11. Lad saften til gelé køle af til stuetemperatur og hæld den derefter over den kolde vaniljecreme direkte i severingsglassene.
12. Stil glassene tilbage på køl i minimum 3 timer.

Opbygning
13. Kort før servering bygges triflierne færdigt op. Oven på jordbærgeléen kan evt lægges marengskys. Opskrift på disse kan findes her: http://www.opskriftkassen.dk/node/777
14. Oven på marengskyssene, eller direkte oven på jordbærgeléen, lægges endnu et lag vaniljeskum, ca. 2 cm tykt
15. De friske jordbær skylles og skæres i skiver
16. Et lag jordbærskiver lægges på på toppen.
17. Pynt med mynteblade.

Kategori