Ingredienser
Mazarinbund
200 g marcipan
200 g smør
75 g sukker
4 æg
50 g hvedemel
100 g mørk chokolade

Vaniljecreme
0,50 vaniljestang
2,50 dl mælk
3 æggeblomme
20 g majsstivelse
70 g sukker
1 dl piskefløde

Desuden
250 g jordbær
1 håndfuld frisk mynte
Fremgangsmåde

Mazarinbund
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Pisk derefter smør i til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen.

Kom dejen i en smurt springform på 26 cm, beklædt i bunden med bagepapir.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.

Tak kagen ud af springformen og fordel den mørke chokoladen ud over den varme kage. Lad derefter kagen køle helt af på en rist. Hvis chokoladen ikke er størknet, når kagen er kølet af, så sæt den i køleskab i et kvarters tid.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.

Hæld vaniljecremen i en skål og stil i køleskabet til cremen er helt kold.

Inden servering
Pisk fløden til en lækker luftig flødeskum. Rør vaniljecremen igennem med først to spiseskefulde flødeskum og vend dernæst resten af flødeskum i, til det bliver en lækker og luftig tyk creme.

Fordel vaniljecremen på mazarinbunden. Pynt med et tæt lag jordbær og små mynteblade.

Kategori