Ingredienser
Mørdej

200 g hvedemel
100 g stuetempereret smør
50 g flormelis
1 æg

Mazarinmasse

100 g rå marcipan
100 g sukker
50 g stuetemperet smør
1 æg
cirka 25 g mel

Vaniliecreme

1/2 vaniljestang
60g sukker
3 æggeblommer
3dl sødmælk
25g maizena
1dl fløde

100-150g chokolade
1bk jordbær
Fremgangsmåde

Mørdej
Smuldr smørret i melet til der ikke er klumper.
Tilsæt flormelis og ægget.
Saml hurtigt dejen til en kugle med hænderne – den skal ikke æltes.
Stil på køl i en halv times tid.

Mazarinmasse
Skær marcipan i små stykker og bland det med sukkeret (jeg gjorde det med hænderne).
Tilsæt smør, æg og mel og bland godt sammen til en ensartet masse (man får snavsede hænder, men de kan jo vaskes!)

Vaniljecreme
Skrab vaniljekornene ud ad stangen og bland det med sukkeret – så går intet tabt. Gem stangen!
Rør sukker, æggeblommer og vanille sammen i en skål. Opløs maizenaen i lidt af mælken og kom den i æggeblandingen.
Kog resten af mælken samme med vaniljestangen og kog op under svag varme og tilsæt æggeblandingen under kraftig piskning. Når cremen tykner og slår tydelige bobler er den færdig og tage af varmen. Tag vaniljestangen ud og lad cremen køle af med film over. Filmen trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Lad cremen køle helt af, ca en time, inden fløden piskes stiv og vendes i.

Selve tærten
Fordel mørdejen pænt i et tærtefad.
Hæld mazarinmassen over og bag ved 200 grader i 15-20 minutter – hold øje med den og tag den ud, når er blevet en fast masse, men stadig blød når du trykker på den med en ske. Hellere en smule for lidt en for meget. Lad tærten køle af.
Smelt chokoladen og fordel den på tærten. Sæt den i køleskabet i cirka en halv time til chokoladen er størknet.
Fordel vaniljecremen på tærten og pynt til sidst med jordbær!

Kategori