
125 g sukker (ca. 1½ dl)
½ tsk hjortetaksalt
200 g koldt smør
1 spsk sukker
½ tsk stødt kanel
1 sammenpisket æg
Dej
Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen. Del den i 2 portioner og form dem til korte ruller (ca. 6 cm i diameter). Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.
Bland sukker og kanel sammen. Skær rullerne ud i tynde kager. Pensl dem med æg og drys en lille smule kanelsukker på midten af hver kage. Flyt dem forsigtigt, med en paletkniv, over på plader med bagepapir og bag kagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip
Når man bager småkager, som fx jødekager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
Bagetid
5 – 6 min. ved 200°.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten: 12750 kJ
Energifordeling:
Protein: 4 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 52 %