
½ fed vaniljestang
65 g sukker
Revet skal og saft af ½ citron
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 dl piskefløde
Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i 30 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas dem med en anelse af sukkeret, så de skilles ad. Vask citronen og riv det yderste af skallen på et fint rivejern. Pres saften igennem en sigte ned i en kasserolle. Kom citronskal, vaniljesukker, sukker og hyldeblomstkoncentrat ned til citronsaften og varm det op til ca. 60 grader (brug et termometer).
Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og smelt den direkte i den varme lage. Afkøl det til 30 grader. Pisk fløden til let skum og kom halvdelen af den letpiskede fløde op i den 30 grader varme blanding og pisk godt. Kom nu dette over i skålen med den resterende fløde og vend de to ting forsigtigt sammen til en ensartet mousse.