Ingredienser
2 dl koldt vand
50 g koldt sukker
2 stk. æg
35 g gær
550 g mel
15 g salt
50 g fedtstof
500 g smør (der kan sagtens bruges mindre)
Fremgangsmåde

Alt skal være iskoldt! Sæt på køl, inden du går i gang.
Bland vand, sukker, gær og æg sammen.
Kom melet ovenpå og der ovenpå kom fedtstof (50 g.) som du smuldre og salt (Vigtigt salt og fedtstof ikke kommer ned i gæren direkte, da salt nedbryder gær, og fedtstof indkapsler det, og det vil derfor ikke få den optimale virkning).
Ælt til den kun lige hænger sammen.
Vej din dej. Halvdelen af det din dej vejer, er det antal gram smør du skal bruge, cirka 500 g. smør.
Bank din smør i 15 gange 15 cm og kom den ovenpå din dej og fold dejen omkring smøren.
Rul din dej ud til 30-60 cm og fold begge sider ind. Husk at børste overskydende mel af.
Dette gør du to gange mere og så sætter du den på køl.

Kategori