Ingredienser
Chokolade og karamelkage
Til et fad på ca. 20×30 cm

Bund
250 gram smør
280 gram hvedemel
280 gram brun farin
100 gram kokos

Karamelfyld
2 dåser kondenseret mælk (sødet)
6 spsk. sirup/ahorn
lidt salt
60 gram smør

Chokoladeovertræk
250 gram mørk chokolade
50 gram smør
Fremgangsmåde

Smelt smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og rør det godt sammen.

Tryk dejen ud i et fad ca 20×20 cm.

Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.

Mens bunden bages, laves karamellen. Bland den kondenserede mælk, salt, smør og (ahorn)sirup. Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.

Når bunden er bagt første gang, så hældes karamellen på bunden og bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden.

Lad kagen køle helt af.

Hak chokoladen fint. Smelt smørret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen.

Lad kagen sætte sig i mindst et par timer men gerne natten over. Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.

Kategori