Ingredienser
2 dl mælk
3 dl vand
1/2 dl gulerodssaft
30 gram frisk ingefær
35 gram gær
2 tsk salt
3 tsk sukker
3 spsk solsikkeolie
750 gram hvede
150 gram fuldkornshvedemel
150 gram rugmel
150 gram revne gulerødder
50 gram solsikkekerner
50 gram hørfrø
Fremgangsmåde

1. I en juicer juices ingefær og 50 gram gulerødder, hvilket giver ca. 1/2 dl saft
2. Bland mælk og vand og lun det så det er fingervarmt
3. Opløs gæren i væsken
4. Tilsæt revne gulerødder og olie og bland det sammen
5. Tilsæt gulerod/ingefær saften
6. I en anden skål blandes alle typerne af mel, salt, sukker og kerner
7. Melblandingen røres i væsken og æltes i minimum 5 minutter. Dejen må ikke blive tør og skal kun lige slippe kanterne på skålen
8. Sæt dejen til hævning et lunt sted med husholdningsfilm over i ca. 2 timer
9. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
10. Form dejen til boller og bag i 20 minutter

Kategori