Ingredienser
300 g sukker
200 g glukosesirup
180 g vand
10 blade husblas
200 g kondenseret mælk
300 g hvid chokolade
pastafarver i bordeaux, rød og sort
Fremgangsmåde

Sæt husblas i blød i rigeligt koldt vand i mindst 10 min.

Den hvide chokolade hakkes fint og ensartet, og hældes i en høj kande, fx et litermål.

Sukker, glukosesirup og vand hældes i en kasserolle, og koges op. Så snart det har kogt, tilsættes kondenseret mælk. Husblassen vrides for vand, og tilsættes

Den varme sukkermasse hældes over den hakkede chokolade.

Rød og bordeaux pastafarve tilsættes efter smag, for en flot vinrød farve.

Glazen skal derefter blendes med en stavblender til en glat og helt ensartet masse. OBS: For at undgå at piske luftbobler i glazen, skal stavblenderen sættes skråt ned i kanden, og blenderen må ikke løftes op af glazen undervejs. Eventuelle luftbobler i overfladen fjernes med en dejskraber efter blenderen er løftet op.

Hæld halvdelen af glazen over i en skål, og dæk straks overfladen med husholdningsfilm (filmen skal helt ned oven på glazen, for at undgå kondens og dannelse af ”skind”).

Den anden halvdel af glazen tilsættes sort pastafarve, og blendes igen forsigtigt. Den sorte glaze hældes over i en skål, og dækkes med film på samme måde som den vinrøde glaze.

Begge farver glaze skal køle ned ved stuetemperatur til ca. 35 grader. Det tager mindst en 1 – 1,5 time. Når husholdningsfilmen fjernes, vil der ligge små luftbobler i glazens overflade. Disse fjernes straks med en dejskraber.

Glazerne skal nu blandes: Hæld først halvdelen af den vinrøde glaze i en stor skål. Hæld derefter sort glaze oven i den røde, uden at røre rundt i glazen. Dernæst rød, sort og rød igen. Farverne flyder ikke sammen, men lægger sig i ringe rundt om hinanden.

Glazen er nu klar til straks at blive hældt over kagen, så alting skal stå klar! (lader man den stå i blot et par minutter, vil der dannes skind på overfladen, og denne vil klumpe på kagens overflade.) Så det gælder om at have alting timet!

Kategori