Ingredienser
20 hyldeblomstskærme
20g citronsyre
2-3 citroner
500g farin eller sukker
1 liter kogende vand
Atamon
Fremgangsmåde

De groveste stilke klippes af hyldeblomsterne. Skærmene kommes i en krukke sammen med saften af citronerne, citronsyren og sukkeret. Kogende vand hældes over, og der røres til sukkeret er helt opløst. Konserveringsmiddel kommes i. derefter dækkes krukken til, og indholdet trækker 1-2 dage på et køligt sted. Der røres i blandingen af og til. Drikken sies og hældes på rengjorte flasker

Gode ideer:
Opskriften er gammel, men sund og god. Min erfaring er, at man kan
medtage citronskiverne, hvis de er økologisk og ikke sprøjtede. Det giver en let bittersmag.

Tage flere hyldeblomstskærme

Ryste skærmene rystes for dyr og kasseres hvis der er lus m.v. Skylles ikke, da smagen forsvinder. Lade det trække nogle flere dage i køleskabet, men der omrøres dagligt

Tilsætte andre ingredienser, fx mynte, citronmelisse, blade af solbær, vaniljestænger, ingefær. Lave den tofarvet/rød saft ved at hælde jordbær eller ribssaft over

Kategori