Ingredienser
40 g. hasselnøddekerner
1,5 spsk. sukker
200 g. nougat
Ca. 500 g. tempereret, god mørk chokolade (vigtigt: se chokolade generelt)
1 stk. hård “diamant” chokoladeform, med 30 stk.
Fremgangsmåde

Sukkeret smeltes til gylden karamel på en lille pande. Hasselnødderne tilsættes og panden tages af varmen. Fordel de karameliserede hasselnødder på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Hak dem helt fint med en savtakket kniv.
Smelt nougaten over et vandbad, og bland det sammen med de fint blendede hasselnødder. Lad nougatcrunchen stå over det varme vandbad, men sluk for blusset.
VIGTIGT; nougatcrunchen skal stadig være blød, når den skal fyldes i chokoladeskallerne, men må ikke være varm!
Temperer chokoladen efter anvisningen i “chokolade generelt”.
Fyld formen med den tempererede chokolade og bank formen let, så eventuelle luftbobler kommer ud. Vend nu formen på hovedet, og tøm den overskydende chokolade tilbage i skålen.
Skrab nu toppen og siderne rene for chokolade, og vend formen på hoved på et stykke bagepapir. Lad nu chokoladen i formen størkne helt i køleskab.
Vend nu formen om igen. Kom nogatcrunchen op i en engangssprøjtepose og fordel den i chokolade skallerne. Stop ca. 3 millimeter fra kanten i hver lille “chokoladeskal” .
Fyld nu den resterende tempererede chokolade oveni skallerne, så crunchen lukkes inde. Bank formen igen, og skrab igen toppen og siderne ren for chokolade. Sæt formen i køleskab i en times tid, til chokoladen er hærdet helt op. Vend nu de fyldte chokolader ud.
Opbevares køligt i lufttæt beholder.