
250 g sukker
120 g glukose sirup
1 spsk Maldon saltflager
Jeg kogte sukker, fløde og glykosesirup ved middel varme i omkring 30-40 minutter. Måske lidt længere. Jeg gik lidt til og fra det og rørte i det indimellem, det kan sagtens stå og passe sig selv lidt, bare hold øje med at det ikke koger for voldsomt. Til sidst er karamelmassen gylden, sej og tyktflydende. Det skal være sådan, at den slipper bunden når man rører i den. Prøv at tage en lille teske og hæld lidt på en tallerken, køl af og se om den stadig er lidt for blød.
Min erfaring er, at karamellen skal have lige et minut eller to mere når man tror den er færdig. Da jeg vurderede karamellen til at være færdig, dryssede jeg lidt salt i, rørte hurtigt rundt og hældte den op i en beholder som jeg havde foret med bagepapir og smurt let med en lillebitte smule olie. Karamellen skal have en højde af omkring 1 – 1 1/2 cm i formen. Så skal det ellers køle i nogle timer inden de skæres ud og pakkes fint ind i kvadratiske stykker bagepapir.