Ingredienser
16 pers.
Sværhedsgrad: medium
Arbejdstid 1 time + 15 min.
Køletid mindst 3 + 2 timer
Bagetid: ca. 30 min.

Hvid chokolademousse
2 blade husblas
160 g hvid chokolade, f.eks. ODENSE
5 dl piskefløde
Fintrevet skal af 2 lime

Røde lagkagebunde
1⁄2 god polynesisk vaniljestang
175 g rørsukker
3 æg
Rød pastafarve
70 g hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel

Hindbærmarmelade
1⁄2 god polynesisk vaniljestang
75 g sukker
150 g hindbær (friske eller frosne)
Saft af 1⁄2 citron

Overtræksmarcipan
400 g ren rå marcipan. f.eks. ODENSE
200 g flormelis
30 g glukosesirup
Rød pastafarve til roser
2,5 dl piskefløde til opsmøring
Fremgangsmåde

Info: læg ud med at lave chokolademoussen, da den skal på køl. I mellemtiden kan bunde og marmelade tilberedes. Opbygning af lagkagen kan med stor fordel foretages dagen i forvejen, da lagkagen har godt af at stå på køl natten over inden servering.

Hvid chokoladecreme: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 15 minutter. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over den hakkede hvide chokolade og rør, til det bliver jævnt. Vrid husblassen for vand, tilsæt den og rør, til den er opløst i den varme fløde. Tilsæt fintrevet limeskal. Dæk cremen til med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 3 timer, til den er helt kølet ned. Lav i mellemtiden marmelade og bunde.

Lagkagebunde: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker i en skål til en meget luftig og tyk æggesnaps. Bland rød pastafarve i – juster selv farveintensiteten. Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og sigt det ned i blandingen. Vend det forsigtigt sammen.

Fyld dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir, der er klippet præcist til, så det passer i formen. Bag bunden midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. lad den afkøle helt i formen, inden den skæres fri. Flæk bunden i to lige tykke dele med en savtakket kniv. (Se procesbillederne nederst på siden) Brug en saks og klip en cirkel 3 cm fra begge de to lagkage- bundes kant hele vejen rundt. nu er der to cirkler af rød kagebund, og der er to runde bunde. Klip yderligere 1 cm af de to runde bunde hele vejen rundt. denne afklippede centimeter kagebund kasseres – eller anvendes til f.eks. romkugler.

Hindbærmarmelade: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Kog hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsaften op i en lille gryde med låg i 5-10 minutter. Lad marmeladen køle helt af, inden den anvendes i kagen.

Overtræksmarcipan: Lad marcipanen have stuetemperatur for at få en jævn og blød overtræksmarcipan. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en jævn over- træksmarcipan. Lad den ligge ved stuetemperatur i en tætsluttende pose, indtil den skal anvendes.

Opbygning af lagkagen: Rengør springformen. Læg bagepapir, der er klippet til, eller et stykke lagkageplast langs springformens sider. Placér en rød kagering og en rund rød bund i springformen. Smør hindbærmarmelade på både ringen og den runde bund.

Kom den afkølede hvide chokoladecreme i en dyb skål og pisk den stiv med en elpisker. Konsistensen skal være meget tyk og trække spor efter piskerisene. Pas dog på ikke at piske for længe, så cremen skiller.

Kom den hvide chokoladecreme i en sprøjtepose og sprøjt en rand ned i hulrummet mellem de to bunde. Fyld ligeledes et tyndt lag creme oven på de røde bunde i formen. Sørg for at have lidt chokoladecreme tilbage i sprøjteposen. (se igen billederne nederst på siden)

Smør et tyndt lag hindbærmarmelade på den anden ring og runde bund af rød kage. Placer de to bunde med hindbærsiden nedad mod den hvide chokoladecreme i formen. Fyld en rand af creme ned i hulrummet mellem de to bunde. Tryk kagen let sammen for at opnå en glat overflade og ens højde på kagen. Sæt kagen på køl, gerne natten over, eller i mindst 3 timer.

Når den hvide chokoladecreme har sat sig, befrier du kagen fra form og lagkageplast. Smør kagen op med et tyndt lag flødeskum. Placér kagen på et lagkagefad, inden du overtrækker den med marcipan.

når man overtrækker i marcipan, kræver det tid og ro. det er ikke noget, man lige gør i et snuptag, og slet ikke de første gange.

jeg anvender altid odenSe ren rå marcipan, som har et højt mandelindhold. den
er meget finkornet, og jeg oplever, at den altid har en ren og glat overflade, når jeg arbejder med den. Personligt er jeg også glad for smagen og vild med konsistensen. derudover er odenSe marcipan nem at finde i stort set alle dagligvarebutikker.

Overtræksmarcipan: Ælt ingredienserne sammen til overtræksmarcipanen. Sørg for, at selve overtræksmarcipanen har stuetemperatur og er æltet meget jævn og smidig. Rul den ud i et tyndt lag flormelis til en størrelse, der passer til den kage, du ønsker at overtrække. Sørg for, at kagen først er smurt jævnt op med et tyndt lag smørcreme eller flødeskum.

Løft marcipanen af bordet ved at bruge begge underarme. Få marcipanen godt op på armene, det gør den meget nemmere at placere. Placer marcipanen ovenpå kagen og ret den lidt til, således at de flæser, der dannes rundt i kanten ligger jævnt fordelt ud over siden.

Fastgør nu marcipanen til kagen på 4 punkter. Forestil dig at kagen er et ur, så skal du klemme marcipanen fast ved klokken 3, 6, 9 og 12. På den måde er det meget nemmere at opnå et glat overtræk, hvor kanten også møder fadet pænt, for nu arbejder du kun i fjerdedele, som nu nænsomt trykkes på plads, lidt efter lidt. Skær den overskydende marcipan væk, denne kan indfarves med rød pastafarve og formes til små roser. Pynt kagen med smukke røde roser i marcipan.

Marcipanroser: Indfarv den overskydende overtræksmarcipan med en ønsket farve. Tril små kugler på størrelse med vindruer og læg dem mellem to stykker bagepapir. Klem med en tommelfinger halvdelen af hver kugle flad ved at trykke væk fra kuglens midte. jeg kan personligt godt lide nogle lidt rustikke, ’flossede’ kanter på mine roser, så jeg er temmelig hård ved marcipanen i denne proces. Hvis man ønsker en mere skarp udgave, skal man være lidt mere nænsom med trykket.

Form en af de flade kugler, som nu skal fungere som blade, til en lille kegle. den tynde del af ’bladet’ vender opad. jeg sørger for altid kun at arbejde med rosen ved at holde på den tykke ende, som efterfølgende skæres væk.

Placer nu bladene ét efter ét rundt om rosen. Stop, når du synes, rosen har den rette størrelse. jeg anvender som regel 7-8 blade pr. rose. Skær den tykke bund af, og rosen er klar til at pynte på din kage. (Se herunder på siden.)

Kategori