Ingredienser
Bund
175 g. havregryn
100 g. mandler
1,5 spsk. kokosolie (21 g.)
120 g. friske dadler
1 dl. mælk
5 g. salt
Topping
100 g. 70% mørk chokolade
2 spsk. kokosolie (28 g.)
Fremgangsmåde
  1. Hvis du har en foodprocessor eller en minihakker, så er det helt klart nemmest at lave dem i sådan en.
  2. Put alle ingredienserne i din foodprocessor. Blend det, indtil det hele er en ensartet masse. Hvis du ikke har en foodprocessor, så kan de også sagtens laves i hånden. Hak mandler og dadler rigtig fint. Bland alle ingredienserne sammen med hænderne og ælt det godt sammen, indtil du får en ensartet masse.
  3. Beklæd en form (vi brugte 22 cm x 13 cm) med bagepapir eller husholdningsfilm.
  4. Pres 3/4 dele af blandingen godt ned mod bunden. Den resterende 1/4 gemmer du til at drysse ovenpå.
  5. I en lille gryde smeltes 2 spsk. kokosolie og herefter brækkes chokolade i stykker og det hele smeltes sammen, indtil du har en homogen masse.
  6. Hæld chokoladeblandingen ovenpå bunden.
  7. Fordel resten af din 1/4 af blandingen ovenpå chokoladen.
  8. Sæt det hele i køleskabet i 2-3 timer.
  9. Skær ud i ønskede former. Vi fik 12 ud af en portion.