Ingredienser
Mørdejsbund
160 g. hvedemel
45 g. flormelis
1 knivspids salt
70 g. smør
1 æg
Citroncreme
2 stk. økologisk citron
200 g. sukker
1 stk. æggeblomme
2 stk. æg
70 g. smør
Marengslåg
2 stk. æggehvide
60 g. flormelis
Fremgangsmåde
  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
  3. I mellemtiden laves citroncremen. Riv citronskallen fra citronerne fint på et rivejern og pres saften ud. Skær smør i tern.
  4. I en gryde kommes smørtern, saft, skal, sukker, æg og æggeblomme (husk at gemme hviderne, dem skal du bruge til marengsen senere). Blandingen varmes forsigtigt op mens der piskes godt rundt. Tag af varmen når cremen er blevet tykkere. Sørg for at piske godt undervejs. Den må ikke koge, da den så skiller.
  5. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  6. Lad cremen køle af og blive kold.
  7. Når mørdejen har været på køl eller frost den anbefalede tid, rulles den nu ud i en cirkel påcirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter).
  8. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Forbag den i ovnen i cirka 10 minutter.
  9. Når mørdejen er bagt køles den af.
  10. Herefter tilsættes den afkølede citroncreme i tærten. Stil den på køl igen, så den kan sætte sig.
  11. I mens piskes æggehvider med en elpisker. Tilsæt flormelis når hviderne er skummet op. Lad det piske yderligere 2-3 minutter.
  12. Kom marengs i en sprøjtepose og sprøjt små marengstoppe på hele tærten.
  13. Brug en gasbrænder til at brænde marengstoppene lidt af og pynt derefter med citronmelisse.

Kategori