
150 gram smør blødt
140 gram rørsukker
1 citron økologisk, skal og saft
2 teskefulde vaniljesukker med lidt top
3 æg
1 teskefuld bagepulver
150 gram hvedemel
4 spiseskefulde sødmælk
3 spsk birkes
Glasur
125 gram flormelis
Pasteuriseret æggehvide
Gul konditorfarve
-
Kom det bløde smør i en skål, og rør det sammen med rørsukker, så du får en jævn masse. Du kan eventuelt blødgøre koldt smør i mikrobølgeovnen, men smørret skal ikke være helt smeltet. Kun blødt.
-
Riv derefter skal fra den økologiske citron i skålen, og pres derefter saften fra citronen i. Rør det ud sammen med vaniljesukker.
-
Derefter rører du æggene i et ad gangen.
-
Bland hvedemel og bagepulver, og rør det derefter ind i dejen. Du skal ikke bruge en elpisker til denne opskrift – blot en skål og en grydeske. Til sidst røres lidt sødmælk og birkes i dejen til din citronmåne.
-
Smør en springform med en diameter på cirka 18 centimeter med smør, og drys den med lidt rørsukker
-
Hæld dejen i, og fordel den jævnt.
-
Stil citronmånen ind i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, og her skal den bages i cirka 35 minutter.
-
Stik i den med en kødnål, og hvis der ikke hænger dej fast i den, er kagen færdigbagt.
-
Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.
-
Vej flormelis af i en skål, og rør derefter pasteuriseret æggehvide i sammen med gul konditorfarve. Pas på glasuren ikke bliver for tynd.
-
Fordel glasuren over citronmånen, og lad nu glasuren stivne.
-
Tag citronmånen ud af springformen, og den på midten med en skarp kniv. Nu har du to citronhalvmåner, der smager helt fantastisk.