Ingredienser
Cigarer:
1 kg mørk chokolade
lidt kakaopulver

Saltkaramel:
5 dl piskefløde 38 %
250 g sukker
120 g glukose sirup
1 spsk Maldon saltflager

Nougatkerne:
250 gram nougat
Fremgangsmåde

Cigarforme:
Start med at forberede støbeformene.
Skub metalrørene ind i handsken. ”Langemand” er længst, og det er den, I skal bruge. Der må gerne grines.
Træk til handsken er stram, så den sidder helt glat på røret.
Bind handsken fast nedenfor røret, så den bliver siddende.

Cigarer:
Temperer chokoladen, og kom den i et ½-litermål dybt nok til, at cigarerne kan blive mindst 12 cm lange.
Dyp metalrør med ”handske” på, i chokoladen. Sørg for et tyndt og ensartet lag. Vent et kort øjeblik til chokoladen begynder at sætte sig.
Drys chokoladerørene med kakaopulver. Børst kakaopulveret af igen med en pensel for at lave en overflade, der ligner en cigars.
Cigaren sættes i en holder (træklods) i køleskabet. Når chokoladen har sat sig helt, skal cigaren af.
Prik først et lille hul for enden af cigaren og træk forsigtigt i handsken nederst – væk fra cigaren – for at løsne chokoladen fra handsken. Træk nu chokoladecigaren forsigtigt af rør og handske.

Saltkaramel:
Jeg kogte sukker, fløde og glykosesirup ved middel varme i omkring 30-40 minutter. Måske lidt længere. Jeg gik lidt til og fra det og rørte i det indimellem, det kan sagtens stå og passe sig selv lidt, bare hold øje med at det ikke koger for voldsomt. Til sidst er karamelmassen gylden, sej og tyktflydende. Det skal være sådan, at den slipper bunden når man rører i den. Prøv at tage en lille teske og hæld lidt på en tallerken, køl af og se om den stadig er lidt for blød.

Min erfaring er, at karamellen skal have lige et minut eller to mere når man tror den er færdig. Da jeg vurderede karamellen til at være færdig, dryssede jeg lidt salt i, rørte hurtigt rundt og hældte den op i en beholder som jeg havde foret med bagepapir og smurt let med en lillebitte smule olie. Karamellen skal have en højde af omkring 1 – 1 1/2 cm i formen. Så skal det ellers køle i nogle timer inden de skæres ud og pakkes fint ind i kvadratiske stykker bagepapir.

Nougatkerne:
Kom 250 g nougat i en sprøjtepose med hultylle. Varm nougaten med hænderne og ”ælt” den lidt, til den har sprøjtekonsistens. Sprøjt ”nougat-pølser” på bagepapir – næsten i cigarernes længde. Sæt på køl.