
1/2 dl kogende vand
2 spsk koldt vand
1 dl sukker
2 spsk mørk kakaopulver – tilsæt eventuelt mere for en kraftigere chokolade-smag
3,5 dl piskefløde
1 dl meget kold Bailey’s
1 tsk vaniliepulver eller korn fra en vaniliestang
Evt. hakket chokolade
Evt. hakket karamel
– Fordel geletine-pulver i det kolde vand og lad det stå i cirka 1 minut. Tilsæt det kogende vand og lad det stå indtil gelatinen er komplet opløst. Stil det til afkøling.
– Stil piskeris og skål i fryseren i 15 minutter, således at det er helt koldt. Det kan være en fordel med en elpisker da der skal piskes meget – det er naturligvis kun selve piskerisene man stiller på køl i det tilfælde.
– Pisk sukker og kakao-pulver sammen i en skål. tilsæt piskefløden.
– Pisk ved medium hastighed indtil den får lidt tekstur. Hæld af flere omgange Bailey’s, vanilie og gelatine-massen i mens der piskes godt. Fortsæt med at piske indtil det er godt blandet og massen tykner.
– Tilsæt evt. hakket chokolade og karamel, for en ekstra crunchy oplevelse
– Fordel i glas og stil på køl i minimum en time inden servering.
– Servér evt. på en digestive kiks