Ingredienser
HUSK: Der skal dobbelt portion til en hel bradepande. Denne passer til en bradepande på ca. 25x30 cm.

Dej
•250 g mel
•25 g sukker
•25 g gær
•en smule salt
•1½-1¾ dl mælk, lunken
•25 g smør, blødt

Fyld
•125 g smør
•150 g brun farin
•4 spsk sirup
Fremgangsmåde

Dej:

Gæren opløses i mælken. Mel, sukker og salt blandes i, og dejen æltes sammen (evt. på maskine). Smørret skæres i mindre tern og æltes ind i dejen. Lade dejen hæve lunt og tildækket i 20 min. Lav fyldet.

Fyld:

Smelt det hele i en gryde ved middel varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse.

Rul dejen ud til et rektangel, og læg den i en bagepapirklædt bradepande på ca. 35×25 cm. Brug din finger til at prikke hulninger i dejen, så fyldet kan løbe derned. Hæld fyldet på dejen, lad det hæve lunt i yderligere 20 min, og prik endnu en gang huller i dejen. Jo flere huller du laver, des mere snasket bliver det endelige resultat. Bag brunsvigeren i ca. 12-15 min ved 180 grader traditionel ovn.

Brunsvigeren er allerlækrest, når den stadig er lun og svampet. Som med de fleste andre fede gærdeje bliver den nemlig tør efter få dage.

Kategori