
Dej
•250 g mel
•25 g sukker
•25 g gær
•en smule salt
•1½-1¾ dl mælk, lunken
•25 g smør, blødt
Fyld
•125 g smør
•150 g brun farin
•4 spsk sirup
Dej:
Gæren opløses i mælken. Mel, sukker og salt blandes i, og dejen æltes sammen (evt. på maskine). Smørret skæres i mindre tern og æltes ind i dejen. Lade dejen hæve lunt og tildækket i 20 min. Lav fyldet.
Fyld:
Smelt det hele i en gryde ved middel varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
Rul dejen ud til et rektangel, og læg den i en bagepapirklædt bradepande på ca. 35×25 cm. Brug din finger til at prikke hulninger i dejen, så fyldet kan løbe derned. Hæld fyldet på dejen, lad det hæve lunt i yderligere 20 min, og prik endnu en gang huller i dejen. Jo flere huller du laver, des mere snasket bliver det endelige resultat. Bag brunsvigeren i ca. 12-15 min ved 180 grader traditionel ovn.
Brunsvigeren er allerlækrest, når den stadig er lun og svampet. Som med de fleste andre fede gærdeje bliver den nemlig tør efter få dage.