Ingredienser
Når højsæsonen er i flor er det bare om at få plukket godt med hyldeblomster til en skøn drik. Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et hit og er god til strandturen eller som gave.

ca. 15 stk. hyldeblomst “skærme” (skyllede & afdryppede)
4 dl. vand
700 g. sukker
½ stk. citron
20 g. citronsyre eller vin syre
en anelse Atamon til at skylle flasken med
Fremgangsmåde

De skyllede & afdryppede hyldeblomst skærme lægges op i en gryde der kan rumme ca. 2 liter.
Citronen skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og vin syre koges kort op & hældes straks over skærmene.
Lad hyldeblomster og lage trække under låg 2 dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et vådt klæde lagt i en spidssigte.
Hæld saften på en rengjort atamon skyllet flaske (1 l.) og luk den til. Saften opbevares i køleskab ognydes mens den er frisk. Det er muligt at fryse saften.

Kategori